Friday, December 17, 2021

Rökning orsak och verkan uppsats

Rökning orsak och verkan uppsats



Ja jag skulle vilja läsa den!! Wow vilken vacker uppsats jag älskar den. Relaterade inlägg Gratis uppsatser och forskningsartiklar Uppsatsprov om orsaker och effekter av stress på studenter Gör min uppsats! Dessa är mycket små områden som är aktiva under behagliga förnimmelser. Inget skitsnack!!





Rökuppsatsprov



Vänligen ange e-postadressen som du använder för att logga in på TeenInk. com, så skickar vi instruktioner för att återställa ditt lösenord via e-post. Ett av de mest rökning orsak och verkan uppsats dagens problem som dödar människor över hela världen är rökning. Många människor börjar denna hemska vana på grund av stress, personliga problem och högt blodtryck. Vissa människor började visa upp sig eller andra ville njuta av det. En cigarett kan resultera i att andra röker, vilket kan leda till ett stort beroende. När någon röker en cigarett skadar de inte bara sig själva, utan andra i sin omgivning. Rökning gör många hemska saker med människokroppen som de flesta inte är medvetna om. Så varför röker folk fortfarande? Svaret är uppenbarligen, beroende. Rökning är en svår vana att bryta eftersom tobak innehåller nikotin, vilket är mycket beroendeframkallande.


Det finns flera effekter och orsaker till rökning; Först och främst röker tonåringar pga rökning orsak och verkan uppsats vill vara vältränad. Tonåringar ser sina vänner röka och de tycker att det får dem att se coola eller självständiga ut plus dem. Känn ingen spänning plus oro. Den första orsaken till rökning som är Nikotin är ett beroendeframkallande och skadligt ämne som finns i cigaretter. Det minskar spänningar och man tror också att det kan ha en lugnande effekt på människor som är oroliga och oroliga. Även om människor röker när de är deprimerade, ensamma eller uttråkade och det hjälper dem att minska stressen.


I många fall börjar rökning i unga år på grund av högt blodtryck, tobak. Många som börjar röka har en familjemedlem eller nära vän som röker. Rökning är som en långsam död. Det finns olika exempel på rökning. Rökning leder till lungcancer, hjärtsjukdomar, stroke, astma och många andra sjukdomar. Rökare upplever mer hosta och förkylningar jämfört med icke-rökare. Förutom att påverka sig själv, har det också en negativ inverkan på andra runt rökare, vilket även kallas passiv rökning. Också alla gravida kvinnor som utsätts för cigarettrök kommer att ha en ökad risk att få onormala barn. Har du någonsin undrat vad som finns i cigaretten som miljontals människor älskar att röka varje dag? Väl, rökning orsak och verkan uppsats, det finns över giftiga ämnen i en cigarett.


Några av dessa är: Arsenik som finns i råttgifter Ättiksyra som finns i hårfärgningsframkallareAmmoniak som finns i hushållsrengöringsmedelBensen som finns i gummicementrökning orsak och verkan uppsats, Butan finns i tändvätska rökning orsak och verkan uppsats, Kolmonoxid finns i bilångor. Hydrazin och metanol finns båda i raketbränslerökning orsak och verkan uppsats, Tjära finns på vägar. Rökning är en vana som individer har svårt att sluta med. Många människor förbereder sig i månader i sina försök att bli av med vanan. Många tonåringar röker på grund av depression och stress, men de borde veta vid det här laget att rökning dödar dig från insidan. Det finns många sätt att lösa sådana problem, men ett av de röker INTE.


Det är bara galenskap och det kommer att ge dig cancer. RÖKNING är DÅLIGT för DIG!!!!!! Försök alltid undvika vad dina vänner säger om rökning, säg bara Alhamdulillah av vad Allah har gett dig, Så Alhamdulillah för allt, och snälla sluta röka. Tack för att du delar denna sida med en vän! Vilket av dina verk skulle du vilja berätta för dina vänner om? Dessa länkar kommer automatiskt att visas i din e-post, rökning orsak och verkan uppsats. Om du har ett förslag om denna webbplats eller har problem med den, eller om du behöver rapportera missbruk på webbplatsen, vänligen meddela oss. Vi försöker göra TeenInk. com den bästa sidan det kan vara, och vi tar din feedback på största allvar.


Observera att även om vi värdesätter din input, kan vi inte svara på alla meddelanden. Om du har en kommentar om ett visst verk på den här webbplatsen, gå till sidan där det verket visas och skriv en kommentar om det. Tack! Har inget konto? Registrera dig gratis. Fel e-postadress eller lösenord! E-postadress. Lösenord Glömt lösenord? Kom ihåg mig. Logga in. Glömt lösenord. Ogiltig e-postadress! Tillbaka till login. Magasin Poesi All Poesi Gratis Vers Song Lyrics Sonnet Haiku Limerick Ballad. Alla recensioner Heta nya böcker Bokrecensioner Musikrecensioner Filmrecensioner TV-programrecensioner Video Rökning orsak och verkan uppsats Recensioner. Summer Program Recensioner College Recensioner.


Programlänkar Programrecensioner. College Links College Recensioner College Essays College Artiklar. All Poesi Gratis Vers Song Lyrics Sonnet Haiku Limerick Ballad Back. Alla recensioner Heta nya böcker Bokrecensioner Musikrecensioner Filmrecensioner TV-programrecensioner Videospelrecensioner Sommarprogramrecensioner Collegerecensioner Tillbaka. Forum Writers Workshop Regelbundna forum Tillbaka. Sommarguide Programlänkar Programrecensioner Tillbaka. College Guide College Länkar College Recensioner College Essays College Artiklar Tillbaka. Av Anonym. Jag gillar denna 0. Rösta denna 0. Posta en kommentar. Lägg till i favoriter. Skicka in din egen.


Liknande artiklar. Föregående Nästa. Ett bibliotek utom kontroll. Av Brian Allen BRONS Palatine, Illinois. Brian Allen BRONZEPalatine, Illinois 2 artiklar 0 bilder 0 kommentarer, rökning orsak och verkan uppsats. Visa profil. Ett ord. Advocacy Letter. Klädkod. Klädkoder och uniformer. Den här artikeln har 40 kommentarer. Publicera kommentar. Musab sa att det var bra. Dhia sa Tack så mycket bror. Sarlen sa att detta var en välskriven uppsats. Det hjälpte mig så mycket Tack och ha en fin dag. shristi sa shristi0 artiklar 0 bilder 1 kommentar. det hjälpte mig dess verkligen underbara uppsats. Shaher sa Ja, jag skulle vilja läsa den!! Grace96s sa att det är riktigt bra. Tack så mycket. sagun poudel sa Bra uppsats Rökning och rasism sa





argumenterande essäämnen



National Health Interview Survey visar att om man slutar röka har de minskade chanser att dö av sjukdomar som är rökrelaterade jämfört med de som fortsätter att röka. Generellt sett har de som slutar ha betydande ökningar i förväntad livslängd jämfört med de som fortsätter att röka. Enligt U. National Health Interview Survey, slutade mellan 25 och 34 lever längre i cirka tio år, 35 och 44 i cirka nio år, 45 och 54 i cirka sex år och 55 och 64 i cirka fyra år. Det är därför bara genom att sluta som man skulle bli fri från de problem som rökning orsakar.


I detta avseende kan det aldrig finnas specifika lösningar på specifika hälsoproblem orsakade av rökning; snarare kan problemen bäst lösas genom lösningar vars mål skulle vara att få en att sluta. En av lösningarna, som Usman och Davidson föreslagit, skulle vara att sätta scenen för att sluta genom att mentalt förbereda sig. Man kan också sluta genom att kontrollera suget efter rökning genom att använda nikotinersättningsprodukter som bör användas baserat på konsultationer med en läkare. Rökning påverkar nästan alla organ i människokroppen och är därför skadligt för hälsan. Det orsakar dödliga sjukdomar som cancer, hjärtsjukdomar, KOL och kan även skada mun och svalg. Det leder till förtida dödsfall som annars skulle kunna förhindras.


Det påverkar också gravida kvinnor som kan uppleva ökade risker för orofaciala klyftor hos spädbarn, utomkvedshavandeskap, plötslig spädbarnsdöd, låg födelsevikt, dödfödsel och för tidig förlossning. Detta är så oberoende av vid vilken ålder man slutar med vanan. American Lung Association. Centers for Disease Control and Prevention. National Cancer Institute. Usman, M. Tips på hur du slutar röka. Mendon, MA: Mendon Cottage Books. Ett exempel på en uppsats om rökning. Tes: Rökning är skadligt för nästan alla kroppsorgan och därför har det hälsofördelar att sluta.


Att sluta rekommenderas varmt. com är en ledande akademisk skrivtjänst som är dedikerad till att ge extra stöd och hjälp till studenter över hela världen. Via vår webbplats kan studenter begära hjälp i en mängd olika ämnen och discipliner. Vi förstår att studier är grunden för framgång; men de kan vara en utmaning utan extra hjälp. Vårt är därför att ta upp var dina föreläsare stannar genom att ge dig en pålitlig process för att möta dina akademiska behov. Gör min uppsats!


Slösa inte tid. Få ett komplett papper idag. Beställ uppsatser, forskningsuppsatser, terminsuppsatser, bokrecensioner, inlämningsuppgifter, avhandling, avhandling Läs mer... Smoking Essay: The Effects of Smoking on Health and Social Care Publicerad av gudwriter den 30 maj, 30 maj, No Bullshit!! Få ett specialerbjudande för specialuppsats! Kategorier: Gratis uppsatser och forskningsartiklar. De flesta barn ser upp till sina föräldrar och kommer att anta de flesta av de livsstilsbeteenden som skildras av föräldrarna Gilman et al. Det finns föräldrar som har för vana att röka i närvaro av sina barn, ett beteende som är fullständigt oansvarigt Gilman et al.


Barn får uppfattningen att rökning inte är ohälsosamt om deras föräldrar gör det i deras närvaro Gilman et al. När sådana barn väl växer upp, utvecklar de ett tycke för tobaksrökning utan att veta att det är ett ohälsosamt livsstilsbeteende. Det finns också en missuppfattning att rökning fungerar som avstressande. Denna vanföreställning förblindar de flesta människor att rökning hjälper en att lindra stress. Anmärkningsvärt är att fortsatt rökning leder till missbruk, vilket gör det mycket svårt för en att göra sig av med vanan när man väl börjar den. Stressnivån hos rökare är dubbelt så hög som hos icke-rökare. Rökning är den vanligaste orsaken till lungcancer i världen, enligt forskning.


Metoden kommer sannolikt att orsaka lungcancer både hos aktiva och passiva rökare. Passiva rökare är personer som inte röker men som utsätts för cigarettrök Onor et al. När man andas in cigarettrök, som består av cancerframkallande cancerframkallande ämnen, börjar lungvävnaden att förändras omedelbart. Onor et al. Om man röker under en kort period och sedan slutar, kommer lungvävnaderna att reparera sig själva vilket minskar risken att drabbas av lungcancer Onor et al. Fortsatt rökning leder dock till bestående skador på lungvävnaderna i den mån de blir irreparable. Dessa skador påskyndar utvecklingen av lungcancer.


Rökning orsakar också förlust av synen. Enligt medicinsk forskning är grå starr den främsta orsaken till blindhet i världen. Grå starr är en standardlins för oskärpa i ögonen. Studier visar att rökare löper dubbelt så stor risk att utveckla grå starr än icke-rökare Kennedy et al. Åldersrelaterad makuladegeneration AMD har en inverkan på näthinnan, som är den del av ögat som är ansvarig för den skarpa syn som människor använder när de kör bil och läser. AMD har betecknats som den främsta orsaken till permanent blindhet hos personer i åldern 65 år och äldre Kennedy et al. Forskning visar att rökare löper tre gånger risk att utveckla AMD än icke-rökare Kennedy et al. Men om man slutar röka i ett tidigt skede kan skadorna på ögonen repareras, men långvarig rökning leder till ökad förstörelse av ögonen som i sin tur leder till permanent blindhet.


Dessutom är rökning en av de främsta orsakerna till typ 2-diabetes. Diabetiker som röker kommer sannolikt att uppleva svårigheter att hantera insulinnivåerna i kroppen även med receptbelagda mediciner. Diabetikerrökare kommer sannolikt också att drabbas av andra hälsokomplikationer kopplade till diabetes såsom hjärtsvikt, njurproblem, högt blodtryck, retinopati och perifer neuropati Onor et al. För en diabetiker kan sluta röka hjälpa till att kontrollera insulinnivåerna i kroppen. Ännu mer nedslående är det faktum att även om det går att förebygga, är cigarettrökning den främsta dödsorsaken i USA bland alla dödsorsaker som kan förebyggas. Detsamma gäller Storbritannien. Det totala antalet dödsfall till följd av en kombination av följande orsaker varje år är mindre än antalet dödsfall orsakade av cigarettrökning: skjutvapenrelaterade olyckor, motorfordonsskador, alkoholanvändning, illegal droganvändning och HIV.


Detta visar ytterligare hur allvarliga effekterna av rökning har på människors hälsa. Rökning är ett allmänt livsstilsbeteende bland både unga och äldre människor. Människor engagerar sig i praktiken som ett sätt att ha roligt. Grupptryck är en av de ledande faktorerna som driver människor att röka. Föräldrastil bidrar också till chanserna att man blir rökare. Många människor underskattar hälsoriskerna med rökning. Lungcancer, blindhet och typ 2-diabetes är några av de hälsoeffekter som är förknippade med denna vana. Choi, D. Lindrar cigarettrökning stress? Bevis från händelserelaterade potentiella ERP. International Journal of Psychophysiology, 98 3, Gilman, S. Föräldrars rökning och initiering av rökning hos ungdomar: ett generationsövergripande perspektiv på tobakskontroll.


Pediatrics , 2 , ee Kennedy, R. Utbilda rökare om risken för blindhet – insikter för att förbättra hälsovarningsetiketter för tobaksprodukter.

No comments:

Post a Comment