Friday, December 24, 2021

Uppsatsen om det kalla krigets ursprung

Uppsatsen om det kalla krigets ursprung



Det är nu klart att sovjetisk planering för en organisation som Cominform började i början av och möjligen tidigareuppsatsen om det kalla krigets ursprung, långt innan Marshallplanen ens övervägdes, än mindre tillkännagavs. Exempel uppsatser. I MegaEssays. Historiker skriver sedan samlingen Det finns något annat som måste stavas tydligt: ​​Jag tänker inte moraliskt likställa supermakterna.





Skriv in ett eller flera nya nyckelord och tryck på Enter för att söka



Med hjälp av de parametrar som jag har satt, skulle Trumandoktrinen enligt min mening vara den viktigaste händelsen som markerade starten på det kalla kriget. Det kan också hävdas att det var Marshallplanen som verkligen hade visat USA:s motiv, som var att begränsa spridningen av kommunismen, och därmed radikalt förvärrade de redan sura banden mellan LOS och Sovjetunionen. Därför det uppsatsen om det kalla krigets ursprung i hög grad att Trumandoktrinen hade markerat starten på det kalla kriget. Det är i mitt argument att Trumandoktrinen var den viktigaste händelsen som bäst ledde till starten av det kalla kriget, särskilt på den politiskt-ideologiska fronten. var verkligen tänkt att begränsa spridningen av kommunismen. Till en början hade Stalin fortfarande hoppats på samarbete med väst, vilket framgick av hur han förblev neutral i det grekiska inbördeskriget.


Därför var detta en vändpunkt i historien när USA vände sig bort från sin politik av isolationism till inneslutning och därmed tvingade Sovjetunionen att hämnas, vilket orsakade den överhängande klyftan mellan Europa. Marshallplanen var en av nyckelhändelserna som hade lett till starten av det kalla kriget på den ekonomiska fronten. Marshallplanen-? var faktiskt en plan för att hjälpa Västeuropa att förhindra attraktion till idén om kommunism och hädanefter falla i händerna på Sovjetunionen. Detta hade lett till den ekonomiska uppdelningen av Europa; där på ena sidan fanns Västeuropa som fick hjälp från USA och på andra sidan Sovjetunionen och Östeuropa som vägrade biståndet.


Men denna plan skulle inte ens ha varit möjlig om USA inte hade klivit ur sin politik av isolationism, därför är det mer lämpligt att säga att det var Truman-doktrinen som hade gjort allt detta möjligt. Icke desto mindre hade Marshallplanen sett den ekonomiska uppdelningen av Europa och en gång var en nyckelhändelse som hjälpte till att det kalla kriget började. som hävdade att världen hade delats upp i två läger; ett antiimperialistiskt och demokratiskt läger uppsatsen om det kalla krigets ursprung av ISRC och ett imperialistiskt och antidemokratiskt läger som leds av USA-?


markerade den tidpunkt då Stalin inte längre trodde att samarbete var möjligt och också tydligt indikerar den politiskt-ideologiska uppdelningen av Europa, uppsatsen om det kalla krigets ursprung. Det hade lett till övergivandet av politiken för samarbete med väst och maktövertagandet och skapandet av samhällen efter modell av det sovjetiska systemet där så var möjligt. Det var dock inte för att säga att detta var huvudhändelsen som hade lett till starten av det kalla kriget eftersom det i huvudsak berodde på Trumandoktrinen och Marshallplanen. Detta hade fått Truman att definiera sovjeterna som fienden och att utveckla en tydligare och tuffare politik. Trumandoktrinen gentemot dem och förstärkte därmed misstänksamheten och sträcker sig in i den amerikanska och den allmänna opinionen.


Icke desto mindre spelade det en nyckelroll för att bana väg för starten av det kalla kriget och därför skulle jag anse det som en viktig prequel till själva kalla kriget. Churchills järnridåtal kan också ses som en händelse som hade markerat starten på det kalla kriget på den politiska fronten, men i min argumentation; det skulle inte heller vara en händelse som bäst markerar starten på det kalla kriget. Därför efterlyste han en amerikansk-brittisk allians för att förhindra denna sovjetiska expansion. Då kan verkligen katastrofen överväldiga oss alla. Därför är det inte den händelse som bäst markerar starten på det kalla kriget och så, även om många kanske hävdar att det är; min ställning är fortfarande densamma, uppsatsen om det kalla krigets ursprung.


Gratis uppsatser Ämnen Essay Checker Hire Writer Login. Gratis essäprover Kalla kriget Ursprunget till det kalla kriget, uppsatsen om det kalla krigets ursprung. Ursprunget till det kalla kriget 1 januari Hire verifierad författare. Ursprunget till kalla krigets uppsatsexempel. Relaterade uppsatser. Ursprung och orsaker till förkylningen Uppsatsen om det kalla krigets ursprung The Origins of Hip Hop Origins of War The Origins of Hip Hop Origins of Bipedalism Origins of Rock Origins of WWII Origins of Humanity Vad var ursprunget till 6-dagarskriget? ? Ursprunget till Koreakriget Marxismens ursprung. Ett tidsbegränsat erbjudande! Spara tid på forskning och skrivande, uppsatsen om det kalla krigets ursprung.


Hämta mitt papper. Populära ämnen sysselsättning kön kändis familj starbucks coca cola smycken av möss och män cricket näring ledarskap arrangerat äktenskap barndom kärlek alice in wonderlan tonåren bantning fahrenheit mobiltelefon civilisation hiphop mänsklig kundservice Alla Ämne.





barnarbete uppsatser



Därför efterlyste han en amerikansk-brittisk allians för att förhindra denna sovjetiska expansion. Då kan verkligen katastrofen överväldiga oss alla. Därför är det inte den händelse som bäst markerar starten på det kalla kriget och så, även om många kanske hävdar att det är; min ställning är fortfarande densamma. Gratis uppsatser Ämnen Essay Checker Hire Writer Login. Gratis essäprover Kalla kriget Ursprunget till det kalla kriget. Ursprunget till det kalla kriget 1 januari Hire verifierad författare. Ursprunget till kalla krigets uppsatsexempel. Relaterade uppsatser. Ursprunget och orsakerna till det kalla kriget Hiphopens ursprung Origins of War Hiphopens ursprung Ursprunget till bipedalismen Ursprunget till rocken Ursprunget till WWII Origins of Humanity Vad var ursprunget till 6-dagarskriget av ?


Ursprunget till Koreakriget Marxismens ursprung. Ett tidsbegränsat erbjudande! Detta gäller särskilt för Storbritannien, som ursprungligen var det mer misstänksamma av de två ledande västmakterna. Hur motvilligt än var, var britterna villiga att acceptera sovjetisk dominans i Östeuropa. Det var amerikanerna, inte britterna, som gjorde de mer uthålliga, om inte helhjärtade, ansträngningarna för att späda på den dominerande sovjetiska ställningen i Östeuropa. Samtidigt byggdes och försvarades det sovjetiska socialistiska imperiet i den revolutionära och antiimperialistiska ideologins namn. från början, geopolitisk och ideologisk, en konflikt mellan två former av modernitet, två sätt att leva och två potentiellt globala imperier. För det första härrörde det från en grundläggande konflikt mellan politiska ideologier, marxism-leninism kontra liberal demokrati.


Ingendera i sig skulle ha varit tillräcklig för att åstadkomma den hårda, allomfattande kamp som pågick i nästan 45 år och påverkade alla delar av världen. De som berör detta problem, först och främst John Lewis Gaddis, tar upp exemplet med de anglo-amerikanska relationerna. Detta är vad Leffler också gör i sin bok, och pekar på det faktum att trots sammansmältningen av säkerhetsintressena var de angloamerikanska relationerna inte heller friktionsfria: det kvarstod konkurrensen om marknader, råvaror och flygrutter, och amerikansk sekretess på atomvapen. Detta skulle ha hänt om de två efterkrigstidens hegemoner hade varit konstitutionella demokratier: historiker från krigstidens anglo-amerikanska relation har för länge sedan avslöjat de stötar och blåmärken som ägde rum, även bland dessa närmaste allierade.


Det var för mycket att förvänta sig ett par års krigstidssamarbete för att sopa bort allt detta. Vid denna tidpunkt kan en mycket omdiskuterad teori om internationella relationer komma att tänka på: teorin om demokratisk fred. efterkrigstidens hegemoner skulle ha inneburit eller kunde ha lett till krig. Den oupptäckta teorin om det kalla krigets början När man analyserar de ovan nämnda verken kan en märklig känsla falla över läsaren. Som om det fanns en tydlig väg på vilken de nya upptäckterna och omvärderingarna i början av det kalla kriget leder steg för steg, som slutar vid kanten av en bottenlös avgrund.


I det nu diskuterade fallet skulle den svindlande slutsatsen vara att det ur det kalla krigets början inte finns någon grundläggande skillnad mellan USA och Sovjetunionen, mellan demokrati och diktatur. Problemet är alltså inte att det är svårt eller ens omöjligt att avgöra vilken sida som startade det kalla kriget, utan att frågan i sig är meningslös. Så är frågan vem som ska skyllas. Steg som tas som försvar uppfattas regelbundet av den andra sidan som ett anfall. Båda sidor var misstänksamma mot den andra, reagerade på den andras agerande, motiverade av önskan att inte låta den andra försvaga sin position - båda tvingades av samma beslutsamhet av varandra.


Csaba Békés är den som kom närmast denna vision, men Gaddis gav den tydligaste metaforen för att beskriva processen som började med Det var som om en gigantisk magnet på något sätt hade kommit till existens, som tvingade de flesta tillstånd, ofta till och med rörelser och individer inom stater, att ställa in sig längs kraftfält som kastats ut från antingen Washington eller Moskva. Här är ett annat exempel för att göra det. Maktvakuumet som åstadkoms av axelmakternas nederlag och kollaps sög in de två framväxande supermakterna. Den resulterande kollisionen och friktionen var en naturlig process, inte något som kunde ha undvikits därav vårt motto i början av denna uppsats. Baserat på detta tenderar jag att hålla med Csaba Békés om att de som tror att världen slets isär på grund av staliniseringen av Östeuropa har fel.


Anledningen till det kalla kriget är snarare att med uppstigningen av två globala makter och alla andras nedgång förändrades hela den globala maktbalansen totalt. Stalins beteende eller mentalitet eller den kommunistiska ideologin själv, som Gaddis eller Mastny fortfarande visar som väsentligt överlag, kanske inte har räknat mycket - det spelade roll på en annan nivå av observation. Paul Feyerabend i sin bok med titeln Against Method 38 Gaddis [], sid. För att beräkna tsunamis framfart är det ingen idé att fokusera på interaktionen mellan vattenmolekyler.


För att avgöra hur långt en skogsbrand kan nå, är det ingen idé att undersöka ett enda träd. Allt är en fråga om fokusskala. De allierades avgränsning i slutet av andra världskriget bestämdes till stor del av påtryckningstakten: östra Medelhavet var till exempel viktigare för västra än östra Centraleuropa, som i sin tur ansågs vara avgörande sovjetiskt intresse av Stalin. Detta underliggande antagande är uppenbart hos Gaddis, som Leffler pekar på det. Motverkad i Europa av Marshallplanen vände Stalin sin uppmärksamhet mot Asien. Fritt valda arabiska ledare kan vara mer anti-israeliska än de gamla autokraterna.


Ett demokratiskt Kina skulle förmodligen inte ge Amerika befrielse från det kinesiska hotet. Och med den logiken, om Sovjetunionen hade varit en demokrati i , kunde det kalla kriget ha börjat ändå. Det finns något annat som måste klargöras tydligt: ​​jag tänker inte moraliskt likställa supermakterna. För individer och samhällen var det en djupgående, i många fall avgörande skillnad om de var tvungna att leva i den sovjetiska eller den amerikanska världens sfär, under diktatur eller demokrati. Jag vill inte heller förneka det faktum att det fanns allvarliga asymmetrier mellan de två imperiernas uppförande. Sovjeterna strävade vanligtvis efter makten med andra medel som USA. Av ideologiska skäl, men också av bristen på ekonomisk makt, använde Moskva ofta våld för att befästa sitt grepp.


Det är inte bara frågan om olika moral, utan frågan om olika potentialer som, generellt sett, Sovjetunionen utvann rikedom från ockuperade Central- och Östeuropa, medan USA gav ekonomiskt stöd till den västra delen av den kontinenten. Mönster suddas dock ut, vilket även Gaddis medger, när man letar någon annanstans. In Southeast 39 Leffler [], sid. Frågan om de turkiska sunden, Västberlins unika och komplicerade status eller revolutionära Kuba visar detta. Asien såväl som Mellanöstern, Afrika och Latinamerika, inbjudningar till båda supermakterna framfördes och drogs tillbaka med jämna mellanrum. Liksom sovjeterna skulle ha, som, det verkar nu av flera källor, till en början förväntade sig ett varmt välkomnande i Öst-Centraleuropa. Men för utvecklingen av den internationella politiska miljön var detta bara ett sidospel, hur dramatiskt det än var för de inblandade.


Den avgörande faktorn var det enorma globala maktskiftet, som, åtminstone enligt min förståelse, oundvikligen orsakade det kalla kriget. Lista över referenser Békés, Csaba []: A hidegháború eredete. De kom överens om att Tyskland skulle delas in i fyra zoner, brittiska, amerikanska, franska och sovjetiska. Churchill tryckte på för att en fransk zon skulle läggas till de andra tre för att ge ytterligare en antisovjetisk röst åt ockupationsarméerna. Österrike behandlades på samma sätt. Den viktiga staden Berlin skulle också delas upp trots att den låg djupt inne på sovjetiskt territorium. Medan de allierade avancerade avslöjade de dödslägrens fullständiga fasor, kom alla tre överens om att jaga de ansvariga för folkmordet.


De kom överens om att alla befriade länder skulle få fria val att välja den regering som de ville ha. De gick alla med på att gå med i det nybildade FN, FN. Ryssland hade lidit fruktansvärt efter kriget, de hade förlorat 20 miljoner män. Stalin var oroad över Rysslands framtida säkerhet. Alla tre var överens om att Östeuropa ska Fortsätt läsa den här uppsatsen Fortsätt läsa.

No comments:

Post a Comment